CAMPAGNES

Een goede politieke campagne is magisch en het moeilijkste wat er is. Hét geheim daarvoor bestaat niet. De magie zit in de mensen, de chemie in een team en de mix van toeval, timing en strategie. Als waarden, inhoud, maatschappelijke relevantie en vorm bij elkaar komen. Als het echt ís in plaats van echt lijkt. Dan gebeurt het. Op zijn best een kunstvorm die betovert, op zijn slechtst een rauwe tekening van de samenleving.

Mijn ervaring als politiek adviseur en campagnemanager pas ik toe in campagnes maar ook in programma’s en projecten die de energie en dynamiek van campagnes hebben en in co producties met andere disciplines.

OPKOMSTBEVORDERING GEMEENTE AMSTERDAM 2014

Meer mensen naar de stembus krijgen bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. In opdracht  van de gemeenteraad en onder leiding van burgemeester van der Laan ontwikkelde en managede ik die campagne.

 
 
 
 
1
1

OBAMA 2012

In deze campagne was ik Field Organizer in Philadelphia en verantwoordelijk voor registratie en opkomstbevordering in ‘mijn’ deel van de stad. Elke dag nieuwe targets, elke dag rapporteren ‘up the chain of command’, weinig slaap, veel inspiratie.  Een van de radartjes in een campagnemachine op volle sterkte. Weergaloos was het. Ik schreef er verschillende columns over, die vind je hier.

 
 
 
 
 
 
 
1
1

(CO) PRODUCTIES

Campagning Summit

1 case, 2 experts en de zaal: dat was het recept voor de Amsterdamse Campaigning Summit. Ik ontwierp, produceerde en modereerde de avond en ben partner van de Summits in Europa.

De Kunst van het Kiezen

Wat kunnen politieke partijen in Nederland leren van grote merken? Voor Marc Oosterhout verzorgde ik de politiek redactie van De Kunst van het Kiezen.

 
 
1
1

STEM VOOR NEDERLAND (HET OEKRAÏNE REFERENDUM)

Stem Voor Nederland voerde campagne voor het samenwerkingsverdrag met Oekraïne (referendum 6 april 2016).

In drie maanden tijd tuigden we een landelijke campagne op en werden we een van de hoofdspelers in de campagne. Ik mocht de campagne managen.

 
 
 
 
 
1
1

IEDER1

Met Ieder1 hebben we een beweging opgezet die diversiteit viert, in een tijd waarin dat geen vanzelfsprekendheid is. De Parade van Amsterdam Zuidoost naar het Museumplein waar 10.000 man in mee liepen was het zichtbare hoogtepunt, ons gezamenlijke gebaar. Daar ben ik ontzettend trots op.

 
 
 
1
1

PROJECTMANAGEMENT

Ik manage projecten die campagne- elementen in zich hebben. Projecten met veel tegengestelde belangen. Projecten die reuring veroorzaken. Projecten waar politiek mee gemoeid is. Of projecten die een onderwerp op de kaart moeten zetten.

Beleid maken rondom Airbnb (vakantieverhuur) voor de gemeente Amsterdam (2014). Het beleid evalueren (2016).

Huisvesting van internationals op de kaart zetten in de Metropoolregio Amsterdam (2017).

 
 
 
 
 
1
1